niedziela, 9 lutego 2014

Cynamonowe palmiery

Hej  
Jeżeli uwielbiasz cynamon ten przepis na pewno Ci się spodoba! Aż zabawne jest to, że prawie z niczego można zrobić coś tak bardzo pysznego! Osobiście bardzo lubię cynamon, więc te ciasteczka bardzo przypadły mi do gustu!
Przepis
Składniki

1 płat ciasta francuskiego 
1/3 szklanki drobnego cukru 
1 łyżka cynamonu

Cukier wymieszać z cynamonem. Ciasto położyć na oprószonej mąką powierzchni. Posypać  je częścią mieszanki cukru i cynamonu, lekko dociskając. Złożyć na pół. Znowu posypać cukrem i każdą połowę złożyć na pół. Następnie posypać cukrem i złożyć całe ciasto na pół, w taki sposób, jakbyśmy zamykali książkę. Oprószyć cukrem. Ciasto pokroić w 1 cm plasterki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odległościach od siebie, ponieważ bardzo rosną. Posypać mieszanką, lekko spłaszczyć dłonią.
Piec w temperaturze 200ºC około 15 minut (lub dłużej, do zezłocenia), w połowie pieczenia przewracając je na drugą stronę. Wystudzić na kratce.
SMACZNEGO :)


4 komentarze:

  1. Również uwielbiam cynamon, chętnie spróbuje :3
    Zajrzysz :)
    blog-na-ktorego-nikt-nie-zaglada.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wypróbuję! Dziękuję za komentarz na moim blogu i zgadzam się na publikację przepisu u ciebie ;-)
    Pozdrawiam
    straaawberry-cake.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialne, wyglądają przepysznie i na pewno takie są <3

    OdpowiedzUsuń